Offroad

Tietoa toiminnasta

Nummelan moottorikerhon offroad-jaoksen toiminta koostuu lähinnä endurosta, mihin löytyy kerhon oma harjoitusalue ja toiminta on siellä aktiivista. Kerhollamme ei ole aikuisten crossirataa. Lapsille meillä on junioritason motocross-rata, joka sijaitsee Höytiönnummella. Tästä enemmän tietoa löytyy junioripuolelta.

Mitä enduro on? Lajiopas kertoo asian näin: "Enduro on moottoripyöräurheilua, jossa rata tai reitti koostuu maastossa ajettavista erikoiskokeista sekä siirtymistä. Maastot voivat olla monipuolisia yhden kilpailun sisälläkin: Esimerkiksi enduron MM-sarjassa ajetaan erikseen enduro-, motocross-, ja extremetestejä. Enduroreitti voi olla kapeaa metsäpolkua tai leveää ja kovavauhtista motocrossrataa. Extremetesteiltä voi löytyä kivisiä joenuomia, kivenlohkareita ja tukkipinoja."

Vuodessa järjestämme muutaman yhteisen enduromatkan. Keväällä 2019 olimme viikonlopun Virossa. Lisäksi järjestämme yhdessä Karkkilan moottorikerhon kanssa sarjaendurotapahtumia eri radoilla Uudellamaalla. Niihin voi osallistua kuka vain ja ei siis vaadi aiempaa kilpailukokemusta. Siellä on hyvä tulla testaamaan oma vauhti ennen kuin osallistuu varsinaiseen endurokilpailuun.

Kisajaoksen tiedotteet tulevat sähköpostilla ja nettisivujen etulehdelle. Lisäksi facebookista löytyy epävirallinen foorumi ViKar Enduroliitto, jossa jaamme tietoa ja mielipiteitä ajopaikoista, kuka lähtee ajamaan, ostetaan ja myydään ym. ym. Ryhmään pääsee kaikki NMK:n ja Karkkilan moottorikerhon jäsenet mukaan, mutta pidetään ryhmä kumminkin suljettuna ulkopuolisilta. Tämä sen takia, koska foorumilla voimme vapaasti jakaa ns. arkaluontoisempaa tietoa, jota emme halua kaikkien tietoon. Ryhmä on suljettu ja salainen ja sen tiedot eivät näy ryhmän ulkopuolelle. Ryhmään pääsee ottamalla kaveriksi jonkun ryhmään kuuluvan ja sitten tieto sähköpostilla Kilpajaosjohtajalle tai ylläpitäjille, jotka voi sitten lisätä teidät ryhmään.