Nostotalkoiden reittikuvaus

2.8.2017

Lyhyt kuvaus maastokokeista

Reittikuvaus (lyhyt):

MK1 (Metsäkylä), pituus n. 4km
Perinteinen suomienskapätkä ja tuttu aiemmilta vuosilta. Hakkuuaukeaa hyvällä polulla, sekametsää, peltopyöritystä sekä vähän kivikkoa ja kalliota. Pääsääntöisesti jouhevaa ajoa. Tänä vuonna reitti on todella kuiva eikä mitään mutapaikkoja ole näköpiirissä. Lisäksi reitti kierretään siten että isommat mäet lasketaan alas. Paljon ajettu pätkä joten ei kisankaan aikana juuri enempää kulu.

MK2 (Kypäristö), pituus n. 4km
Havumetsää, metsäautotietä, sekametsää sekä sekalaista suomienskaa (juuria ja pieniä kiviä). Nousuja ja laskuja, mutta ei mitään erityisen haastavaa. Tänä vuonna reitti ajetaan toiseen suuntaan kuin aiempina vuosina, joten haastavat mäet mennään alaspäin. Paljon mustikoita ja metsämansikoita, joten yleisölle on buffetti katettuna.

MK3 (Lankila), pituus n. 7km
Niinikään aiemmilta vuosilta tuttu pätkä, tosin aika radikaalisti muutettuna. Nopeaa hiekkakangasta, helppoa kalliota, havumetsää, sekametsää sekä hiekkatietä. Kalliomäet mennään alaspäin. Yksi kosteampi oja, mutta siinäkin silta joten ei tarvitse nostella. Yksi hitaampi kivinen nousu, mutta tämäkin loiva joten ajamalla pääsee vaikka välillä vähän lepäilisikin. Pieni hiekkakuoppakin mahtuu pätkälle. Mukavasti korkeuseroja ja parikin kukkulaa joiden päältä voi ihastella maisemia.

Yleisesti ottaen kisa on perinteistä suomienskaa ja perinteisillä paikoilla, mutta nyt on kiinnitetty erityistä huomiota siihen että kaikki kuskit pääsisivät ajamalla läpi eikä kisa olisi nimensä mukaisesti nostelemista. Haasteita löytyy sopivasti eikä kisa mikään liian helppo ole, mutta ruuhkapaikkoja ei pitäisi syntyä.